Thursday, September 24, 2015

VIDEO PORTAL MARKETING / VİDEO PORTAL PAZARLAMA

VIDEO PORTAL MARKETING / VİDEO PORTAL PAZARLAMA

YouTube Pazarlama olarak da anılır. Tüketicilerin, müşterilerin kendilerinin hazırladıkları videoların internette yayınlanması trendinden kaynaklanıyor[1]. Her türlü videonun internette paylaşıldığı YouTube ve Google Video gibi siteler pazarlamacıların da ilgisini çekmekte gecikmedi. 
Giderek daha fazla insan, müşteri, tüketici, izlediklerini başkalarıyla paylaşmanın yanında kendi videolarını da üretip yayına veriyorlar. Bu videoların çok sayıda kişi tarafından izlenebilir olması, pazarlamacıları eğlenceli, gülünç, keyif veren, neşelendiren videolar üretip bunları YouTube’da paylaşıma açmaya yöneltti. İzleyicilerin ürettiği bu videolar viral pazarlama adına başarılı sonuçlar için güçlü bir atlama taşı da oluyor.
Video sadece sosyal medyada değil, dijital ortamdaki bütün pazarlama çabalarında etkin bir kullanım potansiyeline sahip. Firmalar kendilerini, ürünlerini, ürünlerinin belli özelliklerini, kullanıcılarını, kullanım yer ve fırsatlarını video yoluyla ekonomik ve etkili bir şekilde anlatabiliyorlar. Hemen her web sitesinde video türü içerik yer alıyor, video yayınlara bu yoldan da erişilebiliyor.

No comments:

Post a Comment